Миротворец“ съвсем не е безобиден сайт, въпреки опитите да се

...
 
Миротворец“ съвсем не е безобиден сайт, въпреки опитите да се
Коментари Харесай

Кристиян Вигенин: „Миротворец“ не е безобиден сайт, създаден е да предизвиква страх

 

„ Миротворец “ напълно не е безопасен уебсайт, макар опитите да се омаловажи неговата активност. Този уебсайт е основан да провокира боязън. “ Това сподели в ефира на  Българска национална телевизия зам.-председателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

„ Аз съм влезнал в този лист поради мое изявление от предходната година в Народното събрание и мои изявления като външен министър, които тогава разгневиха крайната проруска върхушка, само че очевидно са разгневили и крайната проукраинска върхушка. Аз самият не знаех, че съм включен в тези описи. Може и да има миг да се експлоатира тази тематика в този момент, “ добави Вигенин.

„ За мен казусът е, че българските служби са подценявали този въпрос. Той е бил поставян на високо ниво в Г-7, Организация на обединените нации, Европейска комисия. Официалното мнение на украинската страна е, че тази платформа няма нищо общо с нея. Факт е, че този уебсайт разполага с голяма и съвременна техника, която може да разпознава лицата на близо 2 млн. души, сподели още Вигенин.

„ Това приказва, че по някакъв метод украинските управляващи поддържат тази платформа. За самата Украйна не е потребно да съществува този уебсайт и там да се приканва за убийството на руснаци и други врагове на Украйна. Силен жест на Украйна би бил всички българи да бъдат извадени от тези описи “, прикани Вигенин.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР